De svære, religiøse motiver…

Jeg kæmper stadig med at acceptere de religiøse motiver, som har det med ustandseligt  at snige sig ind mine billeder. Der er simpelthen så meget kliché og kitsch i den genre, og det gider jeg ikke! 

 

Omvendt er det også dér, de store fortællinger bor – med liv og død, tro, håb og kærlighed. Og jeg overgiver mig til de religiøse motiver gang på gang. Som her i værket “Livets Træ”…

Gud Herren sagde: »Nu er mennesket blevet som en af os og kan kende godt og ondt. Bare det nu ikke rækker hånden ud og også tager af livets træ og spiser og lever evigt!«  Så sendte Gud Herren dem ud af Edens have til at dyrke agerjorden, som de var taget af.  Han jog mennesket ud, og øst for Edens have anbragte han keruberne og det lynende flammesværd til at vogte vejen til livets træ.

  1. Mosebog kap. 3

Titel: “Livets Træ”
Assemblage 22 x 22 cm inkl. ramme i teaktræ

Del af serie. 

Teknikken kan bedst beskrives som up-funket perlebroderi kombineret med collage, decoupage og vævning tilsat akrylmaleri, slagmetal og oxider. 

Eller helt kort: Assemblage.

Teknik og materialer:

Hørlærred med akrylmaleri og oxideret slagmetal. Mikroklip/collage bag små glasprismer, broderet fast med bittesmå galvaniserede perler (24K guld). Keshiperler, messingskrot. Perlevævet klædning.

 Jeg kæmper stadig med at acceptere de religiøse motiver, som har det med ustandseligt at snige sin ind i mine billeder. Der er simpelthen så meget kliché og kitsch i den genre, og det gider jeg ikke!