Smykke- og billedkunstner

Firmanavn: HAUTE NATURE ®

Navn: Christina Rantil Smith
Født: 1964, Aarhus
1997-2011: Sognepræst i den danske folkekirke
2011- : Smykke- og billedkunstner

01

PRÆST

Jeg er oprindeligt uddannet cand.teol. fra Aarhus Universitet. Og i årene 1997-2010 var jeg sognepræst i den danske folkekirke.

I livet som præst blev jeg dagligt mindet om, hvor skrøbeligt og smukt og dyrebart livet er. Hvor vigtigt det er, at vi husker at leve, mens vi gør det. Ikke nødvendigvis springe ud med faldskærm eller rejse jorden rundt hver eneste dag. Men vi skal huske at mærke, hvor vi er i livet – og vi skal huske at mærke, om det føles godt.

Jeg havde længe gået med en drøm om at leve af min kunst – af mine smykker og mine billeder. Men kan man overhovedet leve af kunst i dag? Kunne jeg? Og turde jeg…?

“Hvad er det værste, der jeg ske, hvis jeg prøver?” Sådan spurgte jeg mig selv. Og det enkle svar var: “At det ikke går”. Tænk, var det bare dét? Det værste, der kunne ske, var, at det ikke gik. Det kunne jeg godt leve med.

Så i stedet for at udskyde drømmen, indtil bilen var betalt, og banken gav mig lov, solgte jeg alle mine møbler på auktion! Det var det bedste og vildeste, jeg nogen sinde havde gjort i mit liv. Dét – og så mine børn.

Jeg sagde farvel til det sikre, gode liv som præst med pension, flyttede fra Sjælland til Midtjylland og begyndte hér mit nye liv: en højst usikker fremtid som selvstændig kunstner på fuld tid. En beslutning, som jeg ikke har fortrudt et eneste sekund! 

02

Smykke- og billedkunstner

“Er du billedkunstner eller smykkekunstner?”

Mange spørger. 

Men det er ikke enten-eller. Jeg er begge dele:

Smykkekunstner – og billedkunstner.
Med sølvfingre – og med malerpletter på tøjet. 
Med almindelig moms – og med kunstnermoms.
Og naturligvis registreret hos Ædelmetalkontrollen. 

03

BØGER OG OVERSÆTTELSER

  • Smykker af hestehår - bog om håndarbejde
  • KON4MAND - undervisningsmateriale 1. udgave
  • KON4MAND - undervisningsmateriale 2. udgave
  • Kunst & Kristendom: HISTORIEN OM MOSES - oversættelse
  • Kunst & Kristendom: HISTORIEN OM JESUS - oversættelse
  • Kunst & Kristendom: UNDERE I NY TESTAMENTE - oversættelse
  • Kunst & Kristendom: KVINDER I GAMMEL TESTAMENTE - oversættelse
  • Kunst & Kristendom: KVINDER I NY TESTAMENTE - oversættelse
  • 100 PORTRÆTTER FRA BIBELENS GALLERI - oversættelse
Luk menu
×

Kurv