Smykke- og billedkunstner

Firmanavn: HAUTE NATURE ®

Navn: Christina Rantil Smith
Født: 1964, Aarhus
1997-2011: Sognepræst i den danske folkekirke
2011- : Smykke- og billedkunstner

01

ET LIV MED SMYKKER & KUNST

“Altså, er du billedkunstner eller smykkekunstner?”

Der er rigtigt mange, der spørger.  Men det er ikke enten-eller. Det er både-og. 

Jeg er begge dele:

Smykkekunstner – og billedkunstner.
Med sølvfingre – og med malerpletter på tøjet. 
Med almindelig moms – og med kunstnermoms.
Og naturligvis registreret hos Ædelmetalkontrollen. 

02

ET LIV SOM SOGNEPRÆST

Jeg er oprindeligt uddannet cand.teol. fra Aarhus Universitet. Og i årene 1997-2010 var jeg sognepræst i den danske folkekirke. Gode år, som jeg tænker tilbage på med stor glæde og taknemmelighed!

I livet som præst blev jeg dagligt mindet om, hvor skrøbeligt og smukt og dyrebart livet er. Hvor hurtigt det kan være forbi. Og hvor vigtigt det er, at vi husker at leve, mens vi gør det – og tør det!

Jeg havde længe gået med en drøm om at leve af min kunst – af mine smykker og mine billeder. Men kan man overhovedet leve af kunst i dag? Kunne jeg? Og turde jeg…?

“Hvad er det værste, der jeg ske, hvis jeg prøver?” Sådan spurgte jeg mig selv – og det enkle svar var: “At det ikke går”. Det kunne jeg godt leve med.

Så i stedet for at udskyde drømmen, indtil bilen var betalt, og banken gav mig lov, solgte jeg alle mine møbler på auktion! Det var det bedste og vildeste, jeg nogen sinde havde gjort i mit liv. Dét – og så mine børn.

Jeg sagde farvel til det sikre, gode liv som præst med pension, flyttede fra Sjælland til Midtjylland og begyndte hér mit nye liv: en højst usikker fremtid som selvstændig smykke- og billedkunstner på fuld tid. En beslutning, som jeg ikke har fortrudt et eneste sekund! 

03

UDSTILLINGER M.M.

Desuden:

04

BØGER OG OVERSÆTTELSER