Oliefarver

Jeg er en langsom kunstner. Dels fordi det er sådan, jeg arbejder. Og dels fordi jeg helt generelt godt kan lide, at ting får lov til at tage tid. 

De første år malede jeg med akrylfarver, sådan som langt de fleste autodidakte kunstnere gør: Det er nemt og billigt – og hurtigt at komme i gang med.

Men akrylmaling tørrer hurtigt. For mange er dét en fordel men ikke for mig: Akrylmaling tørrer simpelthen langt hurtigere, end min sjæl kan følge med til. Desuden tørrer akrylfarverne mørkere op – dvs de bliver mørkere, når de er tørre; og for mig er dét en stor frustration.

Så selvom jeg har malet flere akrylbilleder, som jeg har været rigtigt glad for – ja, så var de langsomme, farvestabile  oliefarver ganske enkelt kærlighed ved første blik.

Jeg bruger Cobra, som hører til de nye, særlige oliefarver, der blandes med vand i stedet for terpentin. Det er godt for både hjernen, åndedrættet – og miljøet.

Jeg har udviklet en ganske særlig teknik i mine linoleumsværker, hvor jeg også bruges Cobra farver i stedet for  tryksværte.

Ved at bruge oliemaling kan jeg opnå meget mere i mine linoleumstryk, end man normalt kan indenfor grafik: Intense, vibrerende farver, bløde farvegradueringer, en unik stoflighed og i det hele taget: et langt mere levende og kunstnerisk resultat. 

Jeg har pt. ingen aktuelle oliemalerier til salg.